England del 2 -Bath

Efter en magnifik frukost gjorde vi oss redo för att turista och göra stan i Bath! 
Bron kallas Pulteney Bridge och är historisk tillsammans med en liknande bro i Florence,Frankrike. Det speciella med bron är att längs med bron ligger små butiker. Små souvenirbutiker, caféer och blomsterbutiker.
Älskar att upptäcka städer till fots. En bra karta och sköna skor är allt som behövs. Här tog vi baksidan av själva shoppinggatan och gick längs med floden istället. 
Ett annat välkänt område för Bath, är the Circus. Vi tittade och fotade lite för sakens skull. Det var en stor byggnad bygd i en båge. Fint, men sen blev vi hungriga och gick och fikade.
Efter en runda på stan, lite fika och titt i affärerna, gick vi tillbaka till Grays och slappade en stund. Här ser ni hallen och kontoret, man ser även in till frukostsalen. Verkligen engelsk stil och återigen, så hemtrevligt och mysigt. Jag kan verkligen längta tillbaka, både till huset, men även den mysiga staden.
Så var det dags för en tur tillbaka ner till stan för middag. Passade på att fota klosterkyrkan, när det inte var fullt med turister. Intill ligger även The Roman Baths, ett terminalbad som Romarna lät bygga 60-70 e.Kr. Vattnet kom från naturligt heta källor i närområdet och ansågs helande. Idag får man inte bada i de gamla baden, de kan inte garantera att vattnet är tillräckligt rent. Men man får gärna betala för att gå in och titta (vi var återigen för snåla för att betala inträde, som enligt oss var onödigt dyrt).
Vår vistelse i Bath, var jättebra! Två nätter blev det här och vi beger oss nu vidare till kusten, men först ett stopp bland stora stenbumlingar!
 
 

England del 1

Tror minsann inte jag visat några bilder från vår roadtrip i England i somras! Så kan vi ju inte ha det! Blandar bilder med text, så det får bli några delar.
 
Vi var iväg en vecka i juli. Vi hade bokat alla boenden hemifrån, eftersom vi upptäckte att det var ganska uppbokat. Dessutom är det faktiskt ganska praktiskt att ha planerat rutten i stora drag, det blir mer friktionsfritt och lättare att planera sin dag och ge rum till impulsiva infall.
 
Efter att vi hämtat ut bilen körde vi mot den lilla byn Coggeshall, där jag bodde under min aupair-tid. VI promenerade runt och jag visade Patrik "mina ställen". Åt supergod fish and chips, innan vi körde vidare till nattens sovställe. 
 
Vi spenderade första natten på ett väldigt fancy ställe. I ställets minsta och förmodligen varmaste rum, så väl där kändes det inte särskilt lyxigt ändå. Vi var trötta och jag var spänd efter att ha kört vänstertrafik. Jag kom in i det ganska fort dock, och körde restan av veckan. 
 
Spenderade första dagen i Oxford. En stad som bestod av väldigt många universitet! Vi var för snåla (alt. ekonomiska) för att gå in och kolla i något av dem. Jag tyckte det var ganska störigt att de ens bara tog betalt för att gå in på ett universitet. Men men, dumma turister brukar ju betala för sig ;)
 
Efter att strosat runt i Oxford rullade vi vidare mot badrummet som tripadvisor översatte det, eller som det stod på skyltarna, Bath. Här checkade vi in på kanske det bästa stället jag någonsin bott på. Ett b&b, som var superduperfint, mysigt, bjöd på en helt ljuvlig frukost och hade väldigt trevlig och tillmötesgående personal. Sköna sängar och mjuka handdukar... ska jag fortsätta?
 
 ... fortsättning följer.