Tio månader

 
Vår lilla gullhöna några dagar efter sin 10-månaders dag ♥
 
På självaste dagen hade Olivia feber och var inte alls sitt glada vanliga jag. Lyckligtvis var det inte ihållande. Jag trodde att det kanske var inför kommande tänder men i skrivande stund är hon fortfarande helt tandlös, man ack så ljuvlig för det. De kommer, både tänderna och hårsvallet, hihi.
 
Så.. vad kan vårt lilla hjärtgryn vid 10 månader?
- Står upp utan stöd i flera sekunder (22 juni)
- Går längs med möbler
- Går relativt stadigt (men alldeles för fort för den egna balansens räkning) och håller bara i ett finger.
- Att kittlas är det roligaste nya buset
- Klättra i trappan är också festligt, verkar dessutom väldigt medveten om att hon inte får vara själv i trappan (Jo, såklart vi ska sätta upp en grind. Fick hem grinden idag! )
- Ger kramar till mamma o pappa, både vid efterfrågan (om lusten till kramandet finns iofs) samt på eget initiativ. Lägger sitt söta lilla huvud på bröstet, händerna på axlarna och rundar av med världens gulligaste mhmm!
- Sover 2 ggr/dag och snittar totalt 2,5-3 timmar per dag. Ibland mindre, men oftast inte mer.
- Sover gott hela natten, gör dock morgon för tidigt enligt sin mamma. Vaknar OFTAST mellan 05.30 och 06.30
- Maten går fortsatt mycket bättte. Äter det mesta och är inte rädd för att prova nya smaker. Nya smakrika godisar är mossarella och brieost. 
- Frukt är dock fortfarande utan tvekan den ABSOLUTA favoriten! Vi kalalr henne för fruktoman.
- Skriker och gråter alldeles förtvivlat vid blöjbyte (och pyjamaspåklädning) särskilt på kvällarna. Vi är oftast två och avbryter för pussar o kramar. Pyjamasen kläs oftast på i soffan istället. Vi förstår inte varför hon reagerar så här? Men kvällarna kopplar vi till seperationen som följer med själva läggandet.
- Roligare är det iaf att riva torn som någon annan bygger.
- Andra roliga lekar är titt-ut och Olivias alldelse egna kittla-mig-på-magen-så-jag-får-tjuta-av-skratt-lek (huruvida hon är kittlig på magen är dock fortfarande lite oklart, det verkar vara beroende på humöret. Sötfia.
- Musik är härligt! Diggar med till det mesta :)
- Annat att tillägga är att Olivia är fortsatt mammig. Ex. om vi går fram och tillbaka här hemma och Patrik byter av mig, blir Olivia hemskt frustrerad och vägrar att gå så mycket som en centimeter till. Hon sätter sig på rumpan helt enkelt och vänder sig åt sin mamma och vinkar lite fint med sin hand. Betydelse; ta min hand så går vi! Det är såklart inte alltid så här, men vi byter flera menande blickar, Olivias pappa o jag.
 
Och viktigast av allt!
Så  underbart många härliga skratt och fortsatt massa kärlek hon berikar oss med!
Världens bästa Olivia! ♥

Kommentera här: