8 månader

Lilla skruttan växer och växer. Vilket såklart är själva poängen med livet, men det går minsann undan nu! Vi skulle försöka få till de traditionsenliga månadsbilderna imorse, en dag sent. Men ehm... det var lättare sagt än gjort. Patrik och jag blev först väldigt nöjda med åttan, gjord av pass, biljetter, pengar, karta och reseguidebok.
 
- Strålande! Det blir fint, sa vi.
- Ja, vad spännade! tyckte Oivia
Haha, hennes pappa kämpade med att hon skulle låta bli grejerna, men hon lyssnade inte så noga på honom. Till slut fick hon gå loss på grejerna och sen tog jag undan dem. Då tröttnade hon och kröp ur bild!
 
Det är verkligen fantastiskt att uppleva känslorna av att få älska en annan människa så här mycket. Och mer o mer för varje dag! Otroligt! Min fina lilla dotter. Hon håller oss sysselsatta (ibland är det lite svettigt) och hon gör oss så glada och lyckliga.
 

Milstolpar för 8 månader :
- Kryper riktigt bra på knä.
- Går med stadiga och starka ben, med hjälp av att hållas i händerna (för några veckor sedan var vi tvungna att hålla under armarna pga ostadiga spaghettiben).
- Drar sig upp mot det mesta för att få tillfälle att stå upp.
- Ljudar mama och papa... sedan bara några dagar tillbaka säger hon mamma nästan jämt och jag myser så det står härliga till.
- Smackar med läpparna (särskilt när hon äter frukt).
- Blåser "pruttljud".
- Gungar och diggar till musik.
- Hittar små prickar, skruvhuvud, smulor o likn. som hon studerar noga.
- Är fortfarande lite kreglig med mat, får oftast muta med varrannan sked fruktpuré. Äter dock gröt och dricker fortfarande sin ersättning med stor glädje.
- Har bytt till bilbarnstol (det var väldigt känslomässigt för mig! Ganska oväntat, faktiskt)
- Sover ganska bra, men får oftast en flaska nån gång mellan 03 och 05. Kan vara lite svårsomnad, sedan någon vecka tillbaka, men det är troligen en utvecklingsfas, tror jag.
- Sov första riktigt långa natten, utan ens uppvak för "tappat nappen" efter hemkomst från Budapest (26-27 april) Blev då 21-06.30 och somnade sedan om igen till 08.30 (Tänk dig gärna in i föräldrarnas lycka efter denna natten!)
 
♥♥♥