England del 2 -Bath

Efter en magnifik frukost gjorde vi oss redo för att turista och göra stan i Bath! 
Bron kallas Pulteney Bridge och är historisk tillsammans med en liknande bro i Florence,Frankrike. Det speciella med bron är att längs med bron ligger små butiker. Små souvenirbutiker, caféer och blomsterbutiker.
Älskar att upptäcka städer till fots. En bra karta och sköna skor är allt som behövs. Här tog vi baksidan av själva shoppinggatan och gick längs med floden istället. 
Ett annat välkänt område för Bath, är the Circus. Vi tittade och fotade lite för sakens skull. Det var en stor byggnad bygd i en båge. Fint, men sen blev vi hungriga och gick och fikade.
Efter en runda på stan, lite fika och titt i affärerna, gick vi tillbaka till Grays och slappade en stund. Här ser ni hallen och kontoret, man ser även in till frukostsalen. Verkligen engelsk stil och återigen, så hemtrevligt och mysigt. Jag kan verkligen längta tillbaka, både till huset, men även den mysiga staden.
Så var det dags för en tur tillbaka ner till stan för middag. Passade på att fota klosterkyrkan, när det inte var fullt med turister. Intill ligger även The Roman Baths, ett terminalbad som Romarna lät bygga 60-70 e.Kr. Vattnet kom från naturligt heta källor i närområdet och ansågs helande. Idag får man inte bada i de gamla baden, de kan inte garantera att vattnet är tillräckligt rent. Men man får gärna betala för att gå in och titta (vi var återigen för snåla för att betala inträde, som enligt oss var onödigt dyrt).
Vår vistelse i Bath, var jättebra! Två nätter blev det här och vi beger oss nu vidare till kusten, men först ett stopp bland stora stenbumlingar!